India extinde discriminarea împotriva minorităților religioase

Asculta informatia

Situația grupurilor religioase minoritare din India s-a deteriorat în ultimii ani și este departe de a se îmbunătăți. Cele mai recente dovezi sunt adoptarea unei legi „anti-convertire” în statul Karnataka. Acesta este unul dintre cele mai „vestice” state din India, iar capitala sa, Bangalore, este un puternic centru tehnologic.

Legea interzice și pedepsește convertirea „forțată”, fără să explice clar ce reprezinta asta, lăsând loc astfel la interpretări și posibile abuzuri din partea statului. Include, de asemenea, o mențiune specială a fenomenului cunoscut sub numele de „Jihadul iubirii”, care se referă la cazuri de convertire din motive de căsătorie între soți de diferite religii.

Regulamentul prevede că noii convertiți trebuie să notifice subcomisarul cu un preaviz de 30 de zile înaintea convertirii lor. Legea impune pedepse cu închisoarea între trei și cinci ani. Dacă infractorul este o femeie, un copil sau un „dalit”, adică membri ai celui mai sărac grup demografic din sistemul tradițional de caste hinduse, pedeapsa cu închisoarea poate fi mărită la 10 ani.

Alianța Evanghelică Mondială, împreună cu Open Doors au trimis recent un raport Națiunilor Unite în care se condamnă legile anti-convertire.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 24