Quantcast
INDIA: FAMILII CREȘTINE BĂTUTE ȘI ALUNGATE – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

INDIA: FAMILII CREȘTINE BĂTUTE ȘI ALUNGATE

În urmă cu câteva săptămâni, într-un sat indian, o bandă a atacat minoritatea creștină care trăia acolo. Mai mulți oameni au fost răniți. Creștinii au fost nevoiți să plece din sat și de atunci nu s-au mai putut întoarce la casele lor. Datorită partenerilor locali, Open Doors rămâne în contact cu aceștia și îi susține.

Într-o duminică dimineață, pastorul Bishu* a vizitat, ca în fiecare săptămână, o mică comunitate creștină, nu departe de satul său natal. Când s-a apropiat de casa în care se țineau servicii divine, un grup de bărbați tineri l-au încercuit. «Aceștia au început să mă interogheze și m-au întrebat ce fac în satul lor. Apoi, au început să mă bată și să mă lovească cu picioarele», relatează pastorul. După ce câțiva creștini s-au grăbit să-l ajute, a putut să revină acasă.

Totuși, în ziua următoare, violența a escaladat. Un grup mare de bărbați tineri din sat s-au adunat, înarmați cu bâte și ciomege. Aceștia au atacat familiile creștine și au bătut chiar femeile și copiii. Uneia dintre victimele atacului, Bahu* (32) i-a fost rupt brațul, în timp ce alți doi bărbați au suferit leziuni serioase la cap și la spate.

În ciuda rănilor sale, Babu rămâne statornic în credință. «Am avut o frică mare. Totuși, este un privilegiu pentru mine să sufăr pentru Hristos. Nu sunt descurajat, dar știu că pentru mine va fi greu acum. Până mi se vindecă brațul, nu voi putea lucra, ca să mă pot îngriji de familia mea.» Ca și alți creștini, Babu a participat la seminarii dedicate pregătirii pentru prigoană. Privind retrospectiv, acesta a spus: «[Acolo] am aflat că toți creștinii din lume sunt prigoniți pentru credința lor și totuși, nu renunță la ea până la moarte. Acest lucru ne-a inspirat pe toți și ne-a permis să rămânem puternici.»

Pastorul Bishu explică atacurile în felul următor: «Sătenii vor ca noi să păstrăm obiceiurile și ritualurile noastre tribale. Lor le este teamă că dacă se răspândește creștinismul, acesta ar putea aduce ghinion sau că cultura tradițională ar putea să dispară treptat.» După atacuri, creștinii se găsesc într-o situație, mai degrabă fără ieșire, așa cum ne explică partenerii locali: «Toate aceste familii sunt foarte sărace și își câștigă existența, de obicei, din agricultură sau ca zilieri. După incident, aceștia au fost nevoiți să se refugieze în alte sate. Unii dintre ei, locuiesc într-o clădire a bisericii din satul apropiat. Suntem în legătură strânsă cu aceștia și facem tot ce putem ca să-i ajutăm.»

* Din motive de securitate, nu pot fi menționate detaliile; numele au fost modificate.

(În imagine: Creștinii prigoniți sunt aprovizionați de către partenerii Open Doors cu ajutoare de urgență)

Despre Info Crestin News

Leave a Reply