Quantcast
India: Guvernul Karnataka urmează să introducă o nouă propunere legislativă împotriva convertirii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

India: Guvernul Karnataka urmează să introducă o nouă propunere legislativă împotriva convertirii

 

Pastorii întrerup întâlniri de rugăciune după ce poliția îi avertizează cu privire la atacuri extremiste; inspectarea creștinilor contrazice afirmațiile de convertiri cu forța.

Guvernul de stat Karnataka plănuiește să introducă o nouă propunere legislativă  împotriva convertirii în timpul sesiunii de adunare legislativă din 13-24 decembrie. La momentul scrierii, propunerea legislativă încă trebuie să fie introdusă. Dacă propunerea legislativă devine lege, Karnataka va deveni al zecelea stat indian care să incrimineze convertirile efectuate prin forță, fraudă sau ademenire.

Creștinii au protestat împotriva legii propuse și partidele de opoziție și-au declarat intenția de a i se opune.

Pastorii din zona Belagavi a Karnatakei s-au oprit din a ține întâlniri de rugăciune în timpul weekendului în săli închiriate sau case private după o serie de atacuri din partea naționaliștilor radicali Hindutva care pretindeau în mod fals că aveau loc convertiri cu forța.

Poliția i-a avertizat pe pastori în mod informal că este „în interesul lor” să oprească întâlnirile pentru a evita o confruntare cu radicalii.

„Poliția le-a spus grupurilor de rugăciune că doar acele denominațiuni care au biserici vor avea voie să se roage. Toate celelalte au întrerupt rugăciunile publice,” a spus Nanda Kumar, administratorul zonei Bisericii Metodiste Belagavi. Poliția a rugat de asemenea proprietarii de săli să nu își închirieze spațiile pentru rugăciuni.

Sălile de rugăciune sunt atacate în mod regulat de grupuri extremiste. Duminică, pe 28 noiembrie, radicalii au dat buzna într-o întâlnire de rugăciune din Belur, în zona Hassan din Karnataka, pretinzând în mod fals că aveau loc convertiri religioase cu forța.

Totuși, un funcționar din administrația locală din Karnataka, însărcinat cu a efectua o anchetă legată de pretinsele convertiri cu forța la creștinism nu a găsit nicio bază care să susțină asemenea acuzații.

În octombrie, funcționarului administrativ Y Thippeswamy, responsabil pentru zona Chitradurga, i s-a cerut din partea guvernului de stat să se intereseze de plângeri legate de convertiri cu forța. Oficialii au vorbit cu 46 de familii creștine din două sate. Nicio dovadă nu a fost găsită în ceea ce privește constrângerea la a se converti.

„Din moment ce familiile au declarat că s-au convertit la creștinism de bună voie, am decis să oprim ancheta noastră,” a susținut Thippeswamy. El a adăugat că familiile erau într-un loc mult mai bun acum și că el crede că noua credință este motivul pentru bunăstarea lor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply