Tuesday , 17 May 2022

India: Libertatea religioasă este în “grav pericol”

Asculta informatia

Cu 136 atacuri împotriva creştinilor în 2011, acest articol dezbate faptul că Departamentul de Stat al SUA ar trebui să facă mai mult decât doar a ţine India “sub observaţie”. Un activist intervievat a avertizat că libertatea religioasă este “în grav pericol” în India.

Constituţia indiană “prevede libertate religioasă”, dar, în practică, minorităţile adesea “nu se bucură” de dreptul fundamental, iar conceptul de “secularism de stat” este în pericol, subliniază Sajan K. George, preşedintele Consiliului Global al Creştinilor Indieni (CGCI), în comentariile pentru AsiaNews, cu privire la recenta publicaţie a Raportului Comisiei SUA privind ibertatea Religioasă Internaţională 2012, elaborată de către Departamentul de Stat. Analiza Washington, totuşi, nu convinge pe deplin activişti precum Lenin Raghuvanshi, director al Comitetului de Vigilenţă al Popoarelor privind Drepturile Omului (CVPDO), care susţine că clasificarea guvernului SUA “nu este de ajutor”.

Potrivit documentului elaborat de către Departamentul de Stat SUA, India este plasată în rândul naţiunilor “sub observaţie” pentru cazuri de încălcare a libertăţii de religie. În contrast, naţiuni precum China,Vietnam, Egipt, Irak, Pakistan şi Arabia Saudită sunt “de interes special” pentru represaliile împotriva religiilor sau pentru privarea de libertate de închinare. O notă pentru Coreea de Nord, unde regimul din Pyongyang este confirmat ca fiind o naţiune în care libertatea religioasă este aproape “inexistentă”.

Activiştii CGCI înregistrează că în 2011 au existat 136 de incidente ale atacurilor anticreştine, din care 49 au fost numai în statul Karnataka, epicentrul violenţei împotriva minorităţii, de asemenea, din cauza politicii promovate de către guvernul local, din 2008 în mâinile Partidului naţionalist hundus Bharatiya Janata (BJP).

“Constituţia din India”- explică Sajan K. George pentru AsiaNews- “garantează libertatea de religie.” Totuşi, noi experimentăm că “realitatea este foarte diferită” şi “nu este greşit” să spun că în multe state, în special în “acelea conduse de către BJP”, creştinii “nu se bucură de drepturi depline” sau deplină libertate religioasă. El arată spre atacurile împotriva credincioşilor şi locurile de închinare, şi confirmă faptul că actualul scenariu de “secularism” al naţiunii este adesea trecut cu vederea în practică. Ca urmare a unui “naţionalism ridicat” şi a “imposibilităţii statului federal de a acţiona”, precizează activistul creştin,  “este posibil să se afirme că “caracterul secular al democraţiei indiene este în grav pericol. ”

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *