Quantcast
India: Steaguri hinduse instalate cu forța pe acoperișurile mai multor biserici – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

India: Steaguri hinduse instalate cu forța pe acoperișurile mai multor biserici

În ajunul inaugurării templului Ram Mandir din Uttar Pradesh, steaguri reprezentând zeități hinduse au fost instalate cu forța de către naționaliști pe acoperișurile mai multor biserici din statele vecine. 

Ram  Mandir  este un templu hindus din India dedicat lui Ram Lalla și situat în orașul Ayodhya, Uttar Pradesh. Inaugurat pe 22 ianuarie 2024, construcția a început în 2020.

Acest templu, simbol al mândriei și naționalismului hindus, a fost inaugurat de prim-ministrul Narendra Modi. International Christian Concern (ICC) raportează că locul de cult hindus a fost construit pe dărâmăturile moscheii Babri Masjid din secolul al XVI-lea, distruse de o mulțime naționalistă furioasă cu zeci de ani în urmă. Musulmanilor și creștinilor, din minoritățile religioase, li sa reamintit astfel statutul lor inferior în societatea indiană. 

„Numai Dumnezeu poate interveni”

De asemenea, în ajunul inaugurării, steaguri de șofran reprezentând zeități hinduse au fost instalate de către naționaliști pe acoperișurile a patru biserici din Jhabua, un district al statului Madhya Pradesh, statul vecin Uttar Pradesh, din centrul Indiei. Potrivit surselor ICC, o mulțime de radicali a intrat cu forța în aceste biserici, în fața creștinilor neputincioși. 

În aceeași zi, un incident similar a avut loc într-un alt stat, Chhattisgarh, unde pe acoperișul casei unui pastor a fost instalat un steag hindus. A fost amenințat de mulțime care i-a promis represalii violente dacă îl înlătură. Mai târziu în acea seară liderul creștin a fost luat în custodie și apoi întemnițat sub acuzații false de tulburare.

Un creștin, care a dorit să rămână anonim, explică că în India minoritățile simt „o frică și anxietate psihologică crescută”. „Niciun stat de drept nu poate ajuta la rezolvarea acestei situații și, mai mult, există în adâncul fiecărui creștin un sentiment inexplicabil de sfințire și reprimare cu privire la ceea ce se întâmplă în această țară”, a continuat el, crezând că „numai Dumnezeu poate interveni” în aceasta situatie.

India ocupă locul 11 ​​în 2024 Global Christian Persecution Index al ONG-ului Portes Ouvertes. Organizația indică faptul că „din 2014, persecuția împotriva creștinilor a crescut considerabil” și că aceștia suferă „violențe grave”. De asemenea, pentru al treilea an la rând, majoritatea creștinilor întemnițați în numele credinței lor se află în India . Indexul arată că 2.332 de creștini sunt reținuți în această țară asiatică.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply