Quantcast
Indonezia: Țara în care și femeile sunt CIRCUMCISE – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Indonezia: Țara în care și femeile sunt CIRCUMCISE

Dezvăluire șocantă a cotidianului The Guardian. Ce mai mare parte din populația feminină a Indoneziei, țară asiatică cu 17.508 insule și 240 de milioane de locuitori, este mutilată, având clitorisul extirpat “chirurgical”.

În Indonezia sunt circumscrise și fetele, nu doar băieții

Indonezia este una dintre țările islamice considerate moderne, cu democrație stabilă și economie în expansiune. Cu toate acestea, așa-numita circumcizie feminină, datând de mii de ani (dinaintea Islamului), este foarte larg răspândită, un sondaj recent arătând că peste 86% din femei nu au clitoris, iar 90% din populație își dorește perpetuarea practicii, scrie jurnalul.ro.
Guvernul indonezian a încercat să descurajeze practica, a emis chiar o lege în acest sens, dar legea nu a fost respectată, din cauza opoziției liderior spirituali. Aceștia susțin că circumcizia le ajută pe femei să fie mai curate. Pe de altă parte, există fundații religioase, care oferă 80.000 de rupii (echivalentul a circa 7,5 euro) familiilor care își aduc fetele la „jertfa clitorisului” în luna nașterii Profetului Mahomed. Clitorisul este tăiat cu diverse instrumente: foarfece, cu cutter-ul, cu lama de ras sau chiar cu o bucată de bambus. În prezent, practica a fost, din nou, legiferată, dându-se instrucțiuni medicilor, astfel încât mutilarea să fie „rezonabilă”.
„Femeile trebuie să fie caste, pentru a-și întreține frumusețea”, a declarat Lukman Hakim, secretarul fundației Yahasan Assalam. Deși practica nu este menționată de Coran și este interzisă în multe dintre statele islamice, Amidhan, președintele consiliului liderilor islamici din Indonezia, susține că circumcizia este obligatorie pentru fiecare musulmană: „Nu doar că o curăță, dar o ajută în creșterea armonioasă”.

www.realitatea.net

Despre

Leave a Reply