Indonezia: Cea mai înaltă autoritate musulmană a declarat vaccinul AstraZeneca ”haram” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Indonezia: Cea mai înaltă autoritate musulmană a declarat vaccinul AstraZeneca ”haram”

Asculta informatia

Indonezia: Cea mai înaltă autoritate musulmană a declarat vaccinul AstraZeneca ”haram”, pentru că este produs cu ”tripsină din pancreas de porc”.

Compania neagă folosirea de derivate animale. AstraZeneca s-a văzut nevoită, duminică, să sublinieze că vaccinul său contra Covid-19 nu conține niciun ingredient derivat din porc, reacția venind după ce Indonezia, cea mai populată țară musulmană din lume, a spus că produsul încală legea islamică.

Cea mai înaltă autoritate musulmană din Indonezia, Consiliul Ulema, a scris vineri pe site-ul său că vaccinul este ”haram” (nepermis) deoarece în procesul de fabricație se folosește ”tripsină din pancreas de porc”.

Totuși, Consiliul a aprobat vaccinul AstraZeneca, în contextul situației impuse de pandemie.

Purtătorul de cuvânt al AstraZeneca Indonezia, Rizman Abudaeri, a spus, însă, că ”în toate etapele procesului de producție, acest vaccin cu vector viral nu folosește, nici nu vine în contact cu produse derivate din porc sau din alte animale”.

Autoritățile indoneziene au aprobat vineri folosirea vaccinului AstraZeneca, după ce au analizat informațiile că ar fi provocat tromboze la unele persoane imunizate în Europa.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close