Indonezia: Evanghelicii refuză demolarea a 17 biserici impuse de legea Sharia

Asculta informatia

Mai multe grupuri creştine s-au confruntat cu autorităţile locale în provincia indoneziană Aceh, după reglementările aduse de “Sharia“, legea islamică, prin refuzul de a se supune unui ordin de a demola 19 biserici, 17 biserici evanghelice și 2 catolice, a declarat mass media locală.

Creştini din cartierul Singkil, la nord de Insula Sumatra, au ameninţat că vor bloca drumurile pentru a protesta, în cazul în care autorităţile vor veni să demoleze lăcașurile lor de cult, scrie ziarul “Jakarta Post”.

Unii creștini din satele cu populație predominant creştină au continuat să ţină servicii religioase în clădiri închise şi au ameninţat cu blocarea drumurile în semn de proteste, în cazul în care autorităţile locale nu își vor retrage ordinul. Decizia de a limita numărul de biserici şi locuri de cult a fost semnată sub presiune, declară liderii creștini. Situat în vestul Indoneziei, Aceh este un vechi sultanat musulman care a introdus în mod oficial “Sharia” în 2003, după presiunile mişcării islamice separatiste.

Rugați-vă pentru creștinii din Indonezia!

Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *