Indonezia numește un evanghelic drept șef al poliției naționale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Indonezia numește un evanghelic drept șef al poliției naționale

Asculta informatia

Generalul Sigit Prabowo, creștin penticostal, a fost aprobat în unanimitate de parlament, în ciuda opoziției grupurilor islamice. Indonezia este cea mai mare țară islamică din lume și a numit un evanghelic să fie șef al poliției naționale. El este al treilea oficial dintr-o minoritate religioasă care ocupă această funcție. Generalul Sigit promite să creeze „o poliție de încredere și să lupte împotriva extremismului”.

Generalul Listyo Sigit Prabowo provine dintr-o familie cu tradiție reformată protestantă. El a spus anterior că a experimentat o reînnoire a credinței în Biserica Penticostală Betel.

Numirea generalului de către președintele Joko Widodo, un musulman laic, a fost puternic contestată de Muhyiddin Junaidi, președintele Consiliului Indonezian Ulema, unul dintre corpurile clericale islamice ale țării.

Mai mult, Comunitatea Bisericilor din Indonezia a salutat numirea noului șef de poliție, afirmând că „religia lui Prabowo nu a jucat un rol important, ceea ce contează sunt realizările și succesele sale din trecut, precum și viziunea sa pentru viitorul Indoneziei ca țară democratică, liberă, și ordonată ”. „Numirea sa arată că fiecare cetățean are aceleași drepturi pentru a ajunge la o poziție de conducere”, au adăugat ei.

Sursă: Evangelical Focus via alfaomega.tv

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close