Quantcast
INIMAGINABIL: Cadavre înhumate și incinerate sub acoperirea COVID-19 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

INIMAGINABIL: Cadavre înhumate și incinerate sub acoperirea COVID-19

A devenit o practică, în perioada stării de urgență, ca multe dintre cadavre să fie catalogate ca fiind morți suspecte de COVID-19, pentru a nu se mai face autopsia și a se grăbi înhumarea sau incinerarea.

Numeroase semne de întrebare planează asupra deceselor din perioada stării de urgență. Oficiali din administrația centrală au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că multora dintre cei morți, mai ales din spitale, li se completează în adeverința de înhumare, ca și cauză, „Suspect de COVID-19”.

Citeste si: ”Apocalipsa” Covid-19: secțiile ATI sunt goale!

În aceste condiții, celor decedați nu li se mai face autopsia, ci doar sunt îmbălsămați.

De când suntem în satre de urgență, cel puțin nouă persoane, catalogate ca fiind decedate din cauza COVID-19, au fost înmormântate și incinerate în București, conform datelor oficiale, doar în cimitirele și în crematoriul ce țin de Administrația Cimitirelor, au precizat, în exclusivitate pentru evz.ro, surse oficiale.

Numai că, asupra a trei dintre cazuri planează suspiciuni…

„Un cadavru se pare că a fost ținut, la morgă, lângă un altul decedat din cauza COVID-19 și, de acolo, ar fi fost contaminat, iar alți doi au venit din spitale cu suspiciunea de COVID-19, fără o confirmare oficială”, au precizat aceleași surse.

Nu se știe, încă, numărul celor înhumați în cimitire private sau parohiale din București și din județele limitrofe.

Aceleași surse au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că, dintre cei nouă morți, catalogați ca fiind decedați din cauza COVID-19, trei erau „fără aparținători”, adică oameni ai străzii. Au fost înmormântați în „Cimitirul săracilor”, de la Străulești. Alți trei au fost incinerați, iar ceilalți au fost înmormântați în diferite cimitire din București.

Așa cum reiese din Ordinul ministrului sănătății nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), cei decedați din cauza COVID-19 nu mai sunt autopsiați.

Citeste si: Halucinant! Cum se umflă numărul morților de CORONAVIRUS

Astfel, cauza morții nu va mai fi stabilită de un medic legist.

Evz.ro a relatat, în exclusivitate, cazul unei femei, din județul Neamț, care a murit de ciroză, dar pe certificatul de îmbălsămare, singurul act pe care l-a putut obține familia, scria că este suspectă de COVID-19.

Dezvăluirile unui medic legist, în exclusivitate pentru evz.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply