Quantcast
Inscriptia care relata “invierea lui Mesia” inainte de epoca lui Iisus – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Inscriptia care relata “invierea lui Mesia” inainte de epoca lui Iisus

Piatra lui Gabriel

O piatra descoperita in Iordania, in urma cu 13 ani, contine o interesanta inscriptie in limba ebraica. Potrivit unui specialist in istoria religiilor, acest text vorbeste despre o inviere a lui Mesia, cu mult inainte de perioada in care a trait Iisus.

Piatra, care este acum expusa la un muzeu din Ierusalim, a fost numita “Piatra lui Gabriel” si contine o profetie iudaica necunoscuta pana de curand.

Aceasta profetie dateaza din perioada celui de Al doilea Templu (care a fost inceput in anul 516 i.Hr.) si ar putea revolutiona crestinismul, declara un specialist in anul 2008, potrivit Daily Mail.

Curatorii de la Muzeul Israel, unde piatra a fost expusa, sustin ca este cea mai importanta descoperire de acest fel, dupa celebrele manuscrise de la Marea Moarta.

Este un document unic, fiind scris pe piatra, nu gravat, ca alte texte religioase.

Piatra lui Gabriel

In anul 2008, specialistul in studii biblice Israel Knohl a facut o declaratie controversata, sustinand ca inscriptia vorbeste despre conceputul de “inviere mesianica”, cu mult inainte de perioada in care a trait Iisus. El isi baza afirmatia pe un fragment in care scria “in 3 zile vei trai”.

Declaratia lui a provocat dezbateri aprinse pe aceasta tema, in randul specialistilor in studii biblice.

Din pacate, scrisul este in mare parte sters si imposibil de descifrat, chiar si cu metode foarte moderne. Numai 40% din cele 87 de randuri pot fi citite.

Textul, atat cat a putut fi descifrat, contine o viziune apocaliptica a unui atac asupra Ierusalimului, urmat de interventia salvatoare a ingerilor trimisi de Dumnezeu.

Personajul principal este Arhanghelul Gabriel, aceasta fiind una din cele mai vechi mentionari scrise ale sale.

“Piatra lui Gabriel” a fost gasita de un beduin, in anul 2000, in apropiere de malul Marii Moarte, in Iordania.

A fost apoi vanduta unui colectionar de antichitati israelian din Elvetia, David Jeselsohn. El a oferit acum piatra muzeului din Ierusalim, pentru o expozitie temporara.

Specialistii recunosc ca stiu foarte putin despre aceasta piatra: nu cunosc locul unde era expusa, sau de ce a fost scrisa, iar dezbaterile pe acest subiect vor continua ani de zile.

Arhanghelul Gabriel este o figura esentiala in toate cele 3 religii monoteiste ale lumii. Pentru crestini, apare in Biblie, vestind nasterea lui Ioan Botezatorul si a lui Iisus, iar in islam este ingerul care ii inspira profetului Mohammed textele Coranului.

Despre

Leave a Reply