Quantcast
Inteligența artificială predică la o biserică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Inteligența artificială predică la o biserică

La sfârșitul sătpămânii trecute într-o biserică luterană din Germania, a fost rostită o predică unică prin intermediul inteligenței artificiale. Serviciul de 40 de minute a fost creat integral de ChatGPT, care le-a cerut oamenilor din Biserica Sf. Paul din orașul Fuerth să se ridice de pe strane și să-L laude pe Domnul.

Cei din biserică au ascultat cu atenție cum Inteligența Articială a predicat despre depășirea fricii de moarte, lăsarea trecutului în urmă și despre faptul că nu trebuie să-și piardă niciodată încrederea în Isus Hristos.

Inteligența artificială a fost personificată de un avatar al unui bărbat de culoare cu barbă, pe un ecran imens deasupra altarului. A predicat la peste 300 de persoane, care s-au prezentat la slujba experimentală a bisericii luterane.

„Dragi prieteni, este o onoare pentru mine să stau aici și să vă predic în calitate de prima inteligență artificială prezentă la convenția protestanților din acest an din Germania”, a spus avatarul cu o față inexpresivă și o voce monotonă.

La terminarea slujbei, unii dintre membrii audienței au spus: „Nu a existat nici inimă și nici suflet. Inteligența artificială nu poate să se roage, să mediteze la Cuvântul lui Dumnezeu, să comunice cu Dumnezeu și să primească un mesaj de la Dumnezeu pentru oameni.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply