Internetul face satanismul mai accesibil – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Informatii Crestine

Internetul face satanismul mai accesibil

Asculta informatia

Internetul a făcut mult mai uşor accesul la informaţii despre închinarea la Diavol şi domeniul ocult, susţin experţii Vaticanului. Oricine poate să contacteze prin doar câteva click-uri grupări sataniste.

satanism

Afirmaţiile au fost făcute cu ocazia unei conferinţe de 6 zile, pe tema exorcismului, desfăşurată în cursul acestei săptămâni la Universitatea Pontificală Regina Apostolorum, din Roma. Participanţii au discutat despre modul în care poate să fie combătută închinarea la Diavol, informează telegraph.co.uk.

„Internetul face mult mai uşor decât în trecut să găseşti informaţii despre satanism. În doar câteva minute poţi să contactezi grupări sataniste sau să te documentezi despre ocultism. Conferinţa nu este despre cum să devii exorcist. Scopul este să oferim informaţii despre exorcism, satanism şi secte. Să ajutăm familiile şi preoţii. Există un risc aparte pentru tinerii care au probleme sau care sunt fragili din punct de vedere emoţional”, a declarat Carlo Climati, membru al Universităţii Pontificale, specializat în problemele pe care satanismul le prezintă pentru generaţiile tinere.

Climati a precizat că scopul conferinţei a fost să analizeze problema satanismului cu seriozitate, cu rigoare ştiinţifică, fără a căuta senzaţionalul şi fără a intenţiona o abordare superficială.

Gabriele Nanni, fost exorcist, a declarat că a avut loc de „înviorare” a satanismului, în ultimii ani. Deşi numărul cazurilor în care se apelează la şedinţe de exorcism este destul de mic, participanţii au recunoscut că problema satanismului a fost subestimată în ultimii ani. „Trebuie să fim atenţi pentru că practicile sataniste şi oculte se răspândesc mult, în special cu ajutorul internetului şi al noilor tehnologii care fac mult mai uşoară accesarea unor astfel de ritualuri”, a declarat Nanni, membru al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Au participat la conferinţă nu doar preoţi catolici, ci şi medici, psihologi, psihiatri, profesori şi persoane care desfăşoară activităţi cu tinerii creştini.

O biserică din Spania a fost vandalizată în data de 5 martie, pereţii interiori fiind mâzgăliţi cu simboluri sataniste. Anchetatorii au declarat că simbolurile par să reflecte o ceremonie satanică. Biserica vandalizată, Las Salinas de Cabo de Gata, construită în 1907, tocmai era într-un proces de restaurare, notează wdtprs.org.

Secta Ordinul Nobil al Diavolului a fost declarată extremistă şi interzisă de autorităţile din Rusia, în luna februarie. Secta acționa în Mordovia, în regiunile Nizhni Novgorod, Ulianovsk, Penza și Tula, şi era prezentată ca o ramură regională a Bisericii Întunericului, notează doxologia.ro.

O conferinţă despre satanism va reuni experţi din toată lumea la Universitatea din Stockholm, Suedia, în perioada 25-27 septembrie 2011. Conferinţa va fi a doua de acest fel după ce, în 2009, o conferinţă similară a avut loc la Trondheim, în Norvegia

Sursa:semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 19

Close