Tuesday , 17 May 2022

Interzis la căsătorii pentru creştinii evanghelici din Israel

Asculta informatia

Sute de cupluri creştine evanghelice călătoresc în afara Israelului pentru a se căsători, din cauza faptului că guvernul israelian nu recunoaşte oficial confesiunea şi, implicit, căsătoriile, divorţurile, botezurile sau educaţia religioasă în cadrul acestei confesiuni.

interzis_la_casatorii_pentru_evanghelicii_din_israel (Foto: cnn.com)În august 2011, Consiliul Bisericilor Evanghelice din Israel a solicitat recunoaşterea oficială a confesiunii creştine, în numele a celor 5.000 de credincioşi. Însă după mai mult de un an, primul ministru Benjamin Netanyahu, cel care trebuia să aprobe cererea, încă nu a semnat-o.

Petiţia a fost semnată de reprezentanţi ai confesiunilor baptistă, Biserica lui Dumnezeu, Biserica Nazarineană şi a câtorva biserici creştine israeliene. Până acum, autorităţile israeliene au recunoscut câteva confesiuni, între care catolicii şi ortodocşii (1948), dar şi Biserica Episcopală Evanghelică (1970).

Totuşi, peste 31.000 de israelieni din cei 6,5 milioane de locuitori aparţin unor confesiuni evanghelice care nu sunt recunoscute oficial de stat. În Israel, numărul de credincioşi evanghelici creşte cu 5,6% pe an, de trei ori mai mult decât ritmul creşterii populaţiei ţării citeaza semneletimpului.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *