Quantcast
Intoleranţa este obişnuinţă în ţările islamice – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Intoleranţa este obişnuinţă în ţările islamice

Un raport despre libertatea religioasă, publicat de către Departamentul de Stat SUA, dezvăluie faptul că violenţa şi discriminarea faţă de creştini şi alte minorităţi religioase sunt foarte răspândite în lumea islamică. În egipt, creştinii au fost arestaţi pentru “insultarea islamului”, iar câteva biserici au fost incendiate şi distruse. În Iran, zeci de creştini sunt închişi, inclusiv un condamnat la moarte, pentru apostazie. Iar în Pakistan, creştinii au fost atacaţi de gloate şi hărţuiţi de către poliţie pentru presupusa blasfemie adusă islamului. Cu creşterea politică a adepţilor islamişti ai “primăverii arabe” din Orientul Mijlociu, este probabil ca persecuţia creştină să se intensifice.

Aşa cum s-a arătat atacul îngrozitor asupra templului sikh din Wisconsin, nicio societate nu este în siguranţă faţă de atrocitatea ocazională produsă de un bigot violent.  După cum demonstrează un nou raport din partea Departamentului de Stat, prea multe guverne din întreaga lume practică, încurajează sau aprobă represiunea respingătoare şi chiar pe cea religioasă mortală, iar multe dintre acestea sunt naţiuni islamice unde creştinii şi evreii sunt frecvent vizaţi.

Egiptul a oferit o fereastră în tratamentul minorităţilor religioase din lumea arabă. Revolta civilă din “primăvara arabă” a dezlănţuit pasiunile odată admise de către conducerea autoritară a dictatorului Hosni Mubarak, şi a deschis calea spre creşterea politicii islamice. În timp ce noii conducători ai ţării au emis decrete de antidiscriminare, practica lor a fost adesea ceva foarte diferit, a arătat raportul de Stat. Guvernul Cairo nu numai că a eşuat în a stopa violenţa creştinilor copţi, dar a şi săvârşit-o. De exemplu, 25 de oameni au fost ucişi şi 330 au fost răniţi, majoritatea copţi, de către forţele de securitate egiptene în toamna anului trecut.

Creştinii copţi au fost arestaţi pentru “insultarea islamului”, gloate de musulmani au incendiat biserici, şi uneori oficialii locali au blocat sau întârziat autorizaţiile de reparaţie sau construcţie pentru creştini. Într-un exemplu clasic de subestimare birocratică, Statul a citat “indicaţii la începutul anului 2012 privind săltarea emigraţiei copte”. Rapoartele de ştiri au raportat zeci de mii de creştini care au părăsit Egiptul.

În timp ce raportul nu a găsit atacuri violente asupra evreilor din Egipt, a precizat: “Antisemitismul este un lucru comun în mass-media privată şi cea aparţinătoare de stat. Desenele animate şi articole editoriale care prezintă imagini demonice ale evreilor şi liderilor israelini…au fost publicate de-a lungul anului.”

Arabia Saudită interzice practica publică a oricărei alte religii în afară de islam. Personalul de securitate iordanian monitorizează serviciile de biserică. În Pakistan, poliţia hărţuieşte, arestează şi abuzează creştinii, delanşează cazuri de blasfemie împotriva lor şi a altor adepţi din cadrul minorităţilor religioase, chiar violându-i şi ucigându-i.

Persecution.org via Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply