Quantcast
Intoleranţa împotriva creştinilor, în creştere în Europa – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Intoleranţa împotriva creştinilor, în creştere în Europa

O organizaţie de monitorizare a atacurilor asupra creştinilor din Europa, arata ca au existat 241 de cazuri de intoleranţă care i-au vizat pe creştini în 2013, şi avertizează că numărul incidentelor este în creştere.

Observatorul privind Intoleranţa şi Discriminarea Impotriva Creştinilor a publicat concluziile sale, in urma cu o zi, într-un raport care include, de asemenea, recomandări pentru guverne, instituţii internaţionale şi oameni de diferite profesii.

Dr. Gudrun Kugler, director al Observatorului, a declarat ca “societatea din ce în ce mai seculară” a Europei, “are din ce in ce mai putin loc pentru Creştinism”.

Raportul spune că în ultimii ani, Observatorul a cunoscut “un număr imens de cazuri de vandalism împotriva asezarilor creştine şi lacasurilor de cult”, dar subliniază ca aceste cifre nu sunt înregistrate si de guvernele europene, care, “în general, nu separa datele legate de Creştinism”.

Observatorul a inregistrat 133 de cazuri de vandalism împotriva asezarilor creştine din 11 de ţări.

Concluziile sale arată că intoleranţa împotriva creştinilor, în “drept şi politică”, apare în special atunci cand vine vorba despre limitele obiecţiei de conştiinţă, stoparea libertăţii de exprimare, politicila discriminatorie a egalitatii şi limitarea drepturilor părinteşti în domeniul educaţiei sexuale, precum şi în domeniul libertăţii de întrunire.

De asemenea, se spune că arta şi mass-media, precum şi mass-media sociala, au devenit “un nou loc de joacă al intoleranţei” împotriva creştinilor.

Sursa: lonews.ro

Despre

Leave a Reply