Quantcast
Intrarea Republicii Moldova în UE, condiționată de legalizarea căsătoriilor SODOMITE – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Intrarea Republicii Moldova în UE, condiționată de legalizarea căsătoriilor SODOMITE

Asculta informatia

Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să permită căsătoria între persoane de același sex, ca o condiție pentru o viitoare aderare la UE. Mai mult, în raportul anual referitor la punerea în aplicare a Acordului de asociere UE-Republica Moldova, se regăsește și o solicitare referitoare la accesul democratic la terenurile agricole, care se traduce, de fapt, prin permiterea vânzării acestora către cetățenii străini.

La cele 60 de pagini de condiții și progrese pe care trebuie să le facă Republica Moldova pentru a intra în Uniunea Europeană probabil, vor fi necesari vreo 50 de ani. Una dintre condițiile impuse Guvernului și Parlamentului de la Chișinău este aceea de a permite căsătoriile LGBT, deși legislaţia UE nu obligă statele membre să permită sau să recunoască parteneriatele sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

La capitolul Drepturile omului și libertățile fundamentale, UE solicită Republicii Moldova să elimine interdicția constituțională privind căsătoriile între persoane de același sex instituită în 1994 și să stabilească măsuri de combatere a discriminării pentru persoanele LGBTI. Totodată, raportul subliniază că discursul de incitare la ură împotriva persoanelor LGBT rămâne un motiv de îngrijorare.

”Este importantă consolidarea în continuare a cadrului juridic pentru egalitate și nediscriminare, în special prin eliminarea lacunelor legislative existente, pentru a aborda discriminarea la locul de muncă, pentru a contracara în mod eficace infracțiunile motivate de ură și discursurile de incitare la ură și pentru a proteja în continuare drepturile minorităților, inclusiv ale romilor, ale persoanelor LGBTI și ale imigranților”, se arată în raportul UE.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply