Quantcast
Iordania insistă. Problema Israelului nu poate fi rezolvată cu acordurile de pace – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Iordania insistă. Problema Israelului nu poate fi rezolvată cu acordurile de pace

Asculta informatia

Israelul a fost avertizat de Iordania că acordurile de pace semnate între statul evreu şi ţările arabe nu pot să se substituie rezolvării problemei palestiniene în baza a două state, relatează France Presse.

sraelul a fost avertizat de Iordania că acordurile de pace semnate între statul evreu şi ţările arabe nu pot să se substituie rezolvării problemei palestiniene în baza a două state, relatează France Presse.

Ce a declarat șeful diplomației din Iordania

‘Toate acordurile de pace semnate de Israel cu ţările arabe, inclusiv tratatul de pace cu Iordania, nu pot să se substituie rezolvării problemei palestiniene pe baza a două state’, a declarat ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi, potrivit unui comunicat.

Şeful diplomaţiei iordaniene a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întâlniri cu omologul său israelian Gaby Ashkenazi pe podul Allenby (cunoscut şi sub numele de Podul Regelui Hussein), pasaj controlat de Israel şi care leagă Cisiordania de Iordania.

Fostul preşedinte american Donald Trump a privilegiat mai degrabă acordurile de pace cu Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrein şi Sudan decât să pună accent pe discuţiile între Israel şi palestinieni.

‘Obţinerea unei păci juste şi globale trece prin soluţia cu două state, întruchipată printr-un stat palestinian independent cu Ierusalimul ocupat drept capitală’, se arată în comunicatul Ministerului de Externe iordanian.

Statul israelian a proclamat în 1980 Ierusalimul drept capitala sa ‘unică şi indivizibilă’.

Safadi a insistat asupra ‘necesităţii de a opri construirea şi extinderea coloniilor, demolarea caselor (palestinienilor) şi alte practici ilegale care subminează soluţia cu două state şi orice şansă de a se ajunge la o pace justă, fără de care regiunea nu se va bucura de securitate şi stabilitate’.

Cei doi miniştri, care s-au întâlnit şi la 3 decembrie pe acelaşi pod, au discutat şi despre exporturile iordaniene spre Cisiordania, iar Safadi a subliniat necesitatea eliminării restricţiilor israeliene care le împiedică.

Cu această ocazie au fost abordate şi aspecte legate de surse de apă, transporturi, reglementarea schimburilor comerciale, exporturi şi traficul de frontieră, notează AFP, citat de Agerpres.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply