Quantcast
ÎPS Teodosie condamnă decizia Guvernului pentru slujba de Înviere: Acest atac la adresa sufletului nostru creștin este nejustificat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ÎPS Teodosie condamnă decizia Guvernului pentru slujba de Înviere: Acest atac la adresa sufletului nostru creștin este nejustificat

ÎPS Teodosie a criticat dur decizia de ridicare a restricțiilor de circulație până la ora 02.00 în noaptea de Înviere:

  • „Ora 02.00 mi se pare o restrictie nejustificata, nelogica. Este o ranire a sufletului credinciosilor la cea mai mare sarbatoare. Cum sa fie pana la ora 02.00? Nu se poate. Nici Liturghia nu o putem face in doua ore. Acest atac la adresa sufletului nostru crestin nu trebuie sa se intample, e nefiresc.
  • Nadajduiesc ca (se va permite) pana la 05.00 dimineata. Cum sa restrictionam cea mai mare sarbatare, sa ii punem ore? Nu putem sa taiem slujba, canoanele sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi restrictionat. Orice, pana la Dumnezeu.
  • Imposibil (sa termin slujba până la ora 02.00). Si cine o sa ne alunge? Nu cred asa ceva. Suntem sub ocupatie? Nu e nicio logica. Respectam regulile sanitare dar nu exista o actiune a virusilor de la ora 02.00 mai accentuata. Trebuie sa fim logici in ceea ce facem. De ce sa ni se puna sabia? De ce sa fim restrictionati? Va rugam sa ne lasati Pastele liber si sufletele libere sa-si manifeste religiozitatea”, a declarat ÎPS Teodosie, la Antena 3.

Restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic și de Paștele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioșii să participe la slujbele de Înviere, anunță vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase.

„Împreună cu premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului am avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paște. Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, transmite vicepremierul Kelemen Hunor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply