Quantcast
IRAK: „Îl iubim pe Isus”, au spus 4 copii înainte de a fi decapitați de ISIS – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

IRAK: „Îl iubim pe Isus”, au spus 4 copii înainte de a fi decapitați de ISIS

Bagdad, Irak – Patru copii irakieni au declarat foarte ferm dragostea lor pentru Isus chiar în fața morții când musulmanii din țară au atacat recent și au cerut ca aceștia să se convertească la islam.

Andrew White, capelan al Bisericii Anglicane din Bagdad, a povestit într-o filmare recentă despre persecuțiile cu care se confruntă creștinii din țara lui și despre curajul copiilor care au stat hotărâți în credința lor în ciuda consecințelor.

„Gruparea islamistă ISIS s-a întors spre patru copii și le-a zis: „Spuneți cuvintele care să arate că îl veți urma pe Mohamed”, a explicat White. „Copiii, toți sub 15 ani, au spus: „Nu, noi îl iubim pe Yesua (numele irakian pentru Isus). Noi L-am iubit întotdeauna pe Yesua, întotdeauna L-am urmat pe Yesua. Yesua a fost mereu cu noi.” Musulmanii le-au cerut din nou copiilor să spună că îl vor urma pe Mohamed.  „Spuneți cuvintele !” Copiii au zis: „Nu putem.” Bărbații au decapitat apoi copiii. Le-au tăiat capetele”, a declarat White, vizibil mișcat de cele întâmplate și abia reușind să-și stăpânească lacrimile.

„Cum reacționezi la așa ceva ?”, a întrebat el. „Plângi… Aceștia sunt copiii mei (fiind din aceeași țară cu el). Prin asta am trecut noi. Asta se întâmplă cu noi.”

În timpul filmării, White a mai povestit despre modul cum creștinii sunt persecutați în Irak, în special în orașe precum Bagdad și Niniveh. Acesta spune că situația s-a înrăutățit de când ISIS, care se numesc pe ei înșiși Statul Islamic al Irakului și Siriei, au început să preia control și să scoată creștinii afară din casele lor, omorând un număr foarte mare dintre aceștia.

„ISIS a scos toți creștinii din casele lor – nu pe unii, ci pe toți. Le-au tăiat copiii în două. Le-au tăiat capetele. Apoi, s-au îndreptat spre nord. E teribil ceea ce se întâmplă.”

White a spus că aproape 250.000 de creștini sunt refugiați.

„Cei din gruparea ISIS au spus unui bărbat, un adult: „Fie spui cuvintele de convertire la islam, fie îi omorâm pe toți cei patru copii ai tăi.” Omul era disperat. A spus acele cuvinte. Apoi, m-a sunat și mi-a zis: „Am spus cuvintele, asta înseamnă că Yesua nu mă mai iubește ? Întotdeauna L-am iubit pe Yesua. Am spus cuvintele pentru că nu am vrut să-mi văd copiii omorâți”. I-am zis: „Eliaz, nu, Isus încă te iubește. Întotdeauna te va iubi.” Acesta a mai spus că, totuși, musulmanii au căutat să-l omoare așa că a fugit din țară.  (Christiannews.net)
www.stiricrestine.ro

Despre

Leave a Reply