Quantcast
Iran: 166 de creștini arestați în 2023 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Iran: 166 de creștini arestați în 2023

Trei ONG-uri și-au publicat raportul despre persecuția din Iran. Potrivit acestora, 166 de creștini au fost arestați în 2023, o demonstrație că libertatea religioasă nu este garantată.

„Acesta este un exemplu grozav de colaborare între agenții.” Mervyn Thomas, președintele și fondatorul Christian Solidarity Worldwide, a salutat cooperarea dintre Articolul 18, Open Doors și Middle East Concern

Pe 19 februarie aceste trei organizații creștine de apărare au publicat un raport care semnaleaza 166 de arestări ai creștinilor din Iran în 2023, cu 32 arastari mai multe decât în ​​2022.

Recent prezentat Parlamentului britanic, documentul precizează că o treime dintre acești creștini erau în posesie. a mai multor Biblii. „Iranul pretinde că garantează libertatea religioasa sau de credință pentru toți; dar nu este adevart, așa cum arată acest raport”, a declarat Mervyn Thomas. Uniunea Europeană a sancționat regimul în aprilie 2023 .

Mai mult, Parlamentul britanic a ascultat mărturia fostului prizonier Farhad Sabokrooh, acuzat de spionaj pentru Israel și Statele Unite. A fost arestat în 2011 împreună cu soția sa. 

Au executat un an de închisoare. În plus, Biserica lor înregistrată acum douăzeci și cinci de ani a fost închisă. Bărbatul a spus că a fost forțat să facă o mărturisire mincinoasă și condamnat fără ca avocatul său să fie prezent. La eliberare ar fi fost amenințat cu moartea dacă nu va părăsi țara în decurs de o lună. „Chemarea mea este să trag regimul la răspundere”, a spus Farhad Sabokrooh. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply