IRAN: Creștinii sunt persecutati prin condamnări dure la închisoare

Asculta informatia

Presa internațională prezintă amplele manifestații împotriva regimului Khamenei care cer înlăturarea Liderului Suprem pentru moartea mai multor persoane care nu s-au conformat regulilor islamiste ale Iranului. Dar mai există o parte mai putin mediatizată: situația creștinilor din Iran.

Organizații creștine printre care și Christian Solidarity International și Middle East Concern au tras un semnal de alarmă față de abuzurile autorităților iraniene împotriva creștinilor. În ultimile săptămâni mai mulți creștini au fost arestați, sau au dispărut fără urmă. Alții au primit deja condamnări la peste 10 ani de închisoare pentru simpla organizare a unei întâlniri de biserică de casă.

Membrii Corpului Gărzii Revoluției Islamice sunt cunoscuți pentru brutalilatea cu care îi forțează pe creștini să semneze angajamente de a se abține de la întâlnirile cu alți creștini. Creștinismul este printre credințele minoritare oficiale din Iran, dar convertiții la creștinism nu sunt recunoscuți, nu au nicio protecție legală și sunt calomniați ca „grupuri inamice ale unui cult „sionist””.

Iranul s-a clasat pe locul 9 pe Lista de monitorizare mondială din 2022 a Open Doors a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *