Iran: minoritățile creștine, 3.776 luni în închisoare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Iran: minoritățile creștine, 3.776 luni în închisoare

Asculta informatia

Autorităţile Republicii Islamice Iran au condamnat 597 de cetăţeni iranieni la un total de 302 ani de privarea drepturilor sociale. În plus, minorităţile religioase au fost condamnate la 3.776 de luni de închisoare, numai în anul 2011.

Conform raportului realizat de Mohabat News, o agenţie de ştiri patronată de creştini iraniani, drepturile omului în Iran constituie o problemă de mulţi ani, pe fondul creşterii presiunii asupra minorităţilor religioase. În 2011, nu mai puțin de 2,751 de cazuri au fost raportate reflectând 1.120.077 de violări ale Convenţiei Drepturilor Omului pe care Iranul s-a angajat că o va respecta. Raportul arată, de asemenea, că au fost date 498 de sentinţe de execuţie şi 529 de persoane au fost executate în diferite provincii pentru că au o credinţă diferită de cea naţională.

Graficul comparativ al persecuţiilor minorităţilor religioase în Iran (pe religii şi secte)

În secţiunea referitoare la minorităţi, din cele 214 rapoarte existente au reieşit 274 de 274 de încălcări are derpturilor minorităţilor care au afectat în total 876 de persoane. Cultul Baha’is a fost pe primul loc în topul persecuţiilor, cu peste 100 de încălcări, cultul Darvishes cu 46 de încălcări s-a situate pe locul al doilea, creştinii pe locul al treilea cu 29 de violări are drepturilor omului.

Autorii raportului au declarat că “există multe obstacole în calea întocmirii unor asemenea rapoarte, întrucât Iranul nu permite activiştilor pentru drepturile omului să-şi facă treaba în strângerea informaţiilor cu privire la încălcările drepturilor omului. Statul interzice accesul la informaţie şi nu recunoaşte asemenea rapoarte. În consecinţă, organizaţiile ca a noastră nu pot face investigaţii decât asupra unui număr restrâns şi nu pot pregăti raportări ce însumează toate încălcările.”

Sursa: Mohabat News

Noteaza:revista semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close