Quantcast
IRAN: Musulmanii convertiti la crestinism obligati să-și declare credinta daca vor obtinerea cardurilor de identitate – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

IRAN: Musulmanii convertiti la crestinism obligati să-și declare credinta daca vor obtinerea cardurilor de identitate

În Iran, creștinii convertiți de la islam nu mai pot să își păstreze credința în secret după ce republica islamică a eliminat opțiunea „alte religii” din noul formular pentru eliberarea cărții de identitate națională.

Biroul național de recensământ a redus opțiunile disponibile pentru noii solicitanți la cele patru religii recunoscute de Constituția iraniană: creștinism, iudaism, islam și zoroastrianism.

Citeste si: Vaccinul CORONAVIRUS va fi folosit pentru reducerea numărului populației globului. Bill Gates se implică

Aceasta înseamnă că convertiții creștini proveniți din familii musulmane care poate au preferat să nu își facă publică credința pentru a evita ostilitatea sau persecuția din partea familiei, a angajatorilor sau a autorităților trebuie acum să dezvăluie faptul că sunt creștini.

O persoană de contact a Fondului Barnabas a spus că acele cărți de identitate, obligatorii pentru fiecare cetățean cu vârsta de peste 15 ani, sunt un element necesar în viața de zi cu zi în Iran, deoarece se cer pentru a avea acces la servicii guvernamentale de bază sau pentru a efectua tranzacții bancare.

Persoana de contact a afirmat că schimbarea regulilor a fost în conformitate cu strategia guvernului de a hărțui convertiții (și alte grupuri religioase nerecunoscute) și de a-i forța astfel să emigreze. Acea persoană a mai spus:

„Convertiții sunt arestați frecvent și apoi eliberați cu condiția să plece din țară – și, în unele cazuri, autoritățile le-au sugerat în mod deschis convertiților să părăsească țara. Deoarece atât de mulți pleacă, ajung lideri ai grupurilor de convertiți persoane cu prea puțină educație teologică și biblică.”

Citeste si: MYANMAR (BIRMANIA) – AVIOANE MILITARE AU DESCHIS FOCUL ASUPRA UNOR SATE LOCUITE DE ETNICI CREȘTINI CHIN, UCIGÂND 21 DE OAMENI

 

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply