Quantcast
Iran: Opt convertiți la creștinism sunt achitați de acuzații de propagandă dar Roksari Kanbari se confruntă din nou cu închisoarea – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Iran: Opt convertiți la creștinism sunt achitați de acuzații de propagandă dar Roksari Kanbari se confruntă din nou cu închisoarea

O instanță iraniană din orașul de sud-vest numit Dezful a achitat opt creștini convertiți acuzați de activități de propogandă în favoarea unor grupuri care sunt împotriva regimului.

Pe 30 noiembrie, judecătorul a hotărât că a te converti la o altă religie nu este considerată o crimă în Codul penal musulman al Iranului. Esmaeil Narimanpour, Mohammad Ali Torabi Shangari, Masood Nabi, Alireza Varak-Shah, Hojat Lotfi Khalaf Juy, Mohammad Kayidgap, Mohsen Saadati Zadeh și Alireza Roshanaei Zadeh au fost cu toții considerați nevinovați.

Verdictul judecătorului a concluzionat că în timp ce convertirea de la islam era împotriva legii musulmane (sharia) și urma să fie pedepsită în viața de după moarte, nu era ilegală conform legii iraniene.

Într-un caz diferit, Roksari Kanbari, o iraniană în vârstă de 64 de ani convertită la creștinism de la islam, care deja stătuse în închisoare pentru propogandă împotriva regimului, a fost convocată să răspundă aceleași acuzații din nou. Ei i s-a spus să apară înaintea unui procuror din orașul ei natal, Karaj, până în 19 ianuarie pentru ceea ce Roksari descrisese mai devreme ca și crima de a crede în Isus Cristos.

Roksari și-a îndeplinit patru luni din sentința sa de un an înainte de a fi eliberată în martie 2020 ca parte a măsurilor de a opri răspândirea covidului.

Ea este îngrijorată pentru sănătatea soțului ei Fathalli, în vârstă de 71 de ani, al cărui îngrijitor principal este ea, în cazul unei viitoare închideri în închisoare.

După eliberarea sa din închisoare, Roksari a fost obligată să participle la ore de reeducare cu un preot musulman timp de câteva săptămâni și i s-a ordonat să citească anumite cărți musulmane pe baza cărora a fost testată mai târziu. Ei i s-a interzis să mai aibă contact cu alți creștini.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply