Quantcast
Iranul critică dur Germania: ‘Vrea să repare datoria sa istorică faţă de Israel’ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Iranul critică dur Germania: ‘Vrea să repare datoria sa istorică faţă de Israel’

Berlinul încearcă să se achite de „datoria sa istorică” faţă de evrei, a denunţat luni Iranul, după ce a condamnat recenta interzicere a tuturor activităţilor mişcării şiite libaneze Hezbollah în Germania, potrivit France Presse, potrivit agerpres.

„Avem sentimentul că germanii par să aibă o datorie istorică faţă de sionişti, că ei se achită de aceasta şi că, într-un anume fel, nu-şi dau seama că lumea întreagă şi musulmanii ar putea reacţiona”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Abbas Mousavi, în cursul unei conferinţe de presă la Teheran.

Citeşte şi: Secretarul SUA: ‘Există probe imense’ că noul CORONAVIRUS provine din laboratorul de la Wuhan

Germania a anunţat joi că a „interzis activitatea organizaţiei teroriste Hezbollah” pe teritoriul său, indicând că acest gest răspunde unei cereri formulate mai de demult de SUA şi Israel.

Această interdicţie este destinată doar să îndeplinească obiectivele „maşinii de propagandă a regimurilor sionist şi american”, reacţionase a doua zi MAE iranian.

Hezbollah este „un partid puternic şi legitim reprezentat în cadrul guvernului şi al parlamentului libanez”, a declarat luni Mousavi, potrivit căruia decizia germană „nu va crea decât probleme”.

Într-un articol de format editorial care neagă realitatea politicii de exterminare a evreilor de către Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Hossein Shariatmadari, redactor-şef al cotidianului ultraconservator iranian Kayhan, consideră că vede crescând „un val de insatisfacţie în cadrul poporului german”, căci – scrie el – „regimul terorist israelian care ucide copii controlează destinul ţării lor”.

Potrivit lui Shariatmadari, decizia germană împotriva Hezbollah a fost „dictată de Israel” şi „părţi întregi ale economiei germane sunt în mâinile evreilor”, la fel ca şi parlamentul, unde există, potrivit lui, „peste 100 de deputaţi evrei care nici măcar nu sunt germani”.

Citeşte şi: Sfârșitul Ocultei Globale SATANISTE este aproape

„Numeroşi germani înţeleg în prezent că Shoah nu este decât o mistificare, o mare minciună fabricată”, scrie Shariatmadari, numit în funcţia sa de ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Shoah (Holocaust) este numele evreiesc pentru masacrarea a şase milioane de evrei din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în numele politicii rasiale şi antisemite a Germaniei hitleriste.

Hezbollah, care deţine o poziţie puternică pe scena politică de la Beirut şi vârf de lance al rezistenţei împotriva ocupaţiei israeliene în Liban (1978-2000), a fost înfiinţat cu sprijinul Iranului în 1982 în timpul războiului civil din Liban (1975-1990).

Despre Info Crestin News

Leave a Reply