Quantcast
Iranul eliberează, pe o perioadă de zece zile, deţinuţi creştini condamnaţi cu privire la delicte minore, pentru a sărbători Crăciunul şi Anul Nou 2022 în familie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Iranul eliberează, pe o perioadă de zece zile, deţinuţi creştini condamnaţi cu privire la delicte minore, pentru a sărbători Crăciunul şi Anul Nou 2022 în familie

Şeful autorităţii judiciare iraniene Gholamhossein Mohseni Ejei a anunţat duminică faptul că a ordonat ”unităţilor judiciare şi procurorilor din ţară” să acorde ”zece zile de libertate deţinuţilor creştini” condamnaţi în delicte minore, pentru ca aceştia să poată petrece sărbătorile în familie, relatează AFP.

Motivul acestei decizii este ”sărbătorirea Anului Nou 2022 şi aniversarea naşterii lui Isus Cristos”, a declarat el, citat de agenţia de presă a justiiei iraniene Mizan.

El nu a precizat care este numărul deţinuţilor vizaţi şi nici data eliberării acestora.

Gholamhossein Mohseni Ejei a precizat însă că deţinuţii condamnaţi cu privire la aducere atingere securităţii, crimă organizată, răpire, jaf armat şi condamnaţii la moarte nu sunt vizaţi de acest ordin.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, acordă anual mai multe graţieri colective sau comută pedepse cu ocazia celor mai mari sărbători religioase musulmane sau naţionale, la propunerea şefului Autorităţii judiciare.

Însă anunţuri de acest fel cu privire la membrii comunităţii creştine iraniene sunt rare.

Anul acesta, preşedintele iranian Ebrahim Raisi a vizitat, la Teheran, casa unui creştin armean mort ca ”martir” de Crăciun, în Războiul dintre Iran şi Irak (1980-1988), potrivit agenţiei ofciale iraniene de presă Irna.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply