Iranul susține orice națiune sau grupare care luptă împotriva Israelului

Asculta informatia

Iranul va susţine orice naţiune sau grupare care luptă împotriva Israelului, a declarat miercuri ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, înaintea marcării în această săptămână a zilei al-Quds (ziua Ierusalimului) în semn de solidaritate cu poporul palestinian şi ca protest împotriva dominaţiei israeliene, informează, agerpres.

„Vom sprijini şi ajuta orice naţiune sau orice grupare de oriunde care se opune şi luptă împotriva regimului sionist şi nu ezităm să spunem acest lucru”, a scris Ali Khamenei într-o postare pe contul său de Twitter în limba engleză.

Citește și: Începe CIPAREA populației în octombrie 2020!

Iranul, duşman redutabil al Israelului în Orientul Mijlociu, este un susţinător cheie, împreună cu Rusia, al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, contribuind cu miliţii, sprijin material, dar şi consilieri militari în sprijinul regimului de la Damasc.

Israelul, care monitorizează intens situaţia din ţara vecină Siria, a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria având drept ţintă mişcări de arme sau de trupe suspecte, realizate de Iran şi de gherila libaneză Hezbollah, finanţată de regimul de la Teheran.

Tot miercuri, Ali Khamenei a declarat că duşmănia Iranului faţă de Israel nu înseamnă ostilitate faţă de poporul evreu. „Eliminarea guvernului Israelului nu înseamnă eliminarea evreilor. Nu avem o problemă cu poporul evreu”, a afirmat ayatollahul Ali Khamenei într-o postare pe contul său de Twitter în limba persană.

Citește și: Un pastor ARESTAT deoarece favoriza răspândirea coronavirusului

”Eliminarea Israelului” înseamnă că musulmanii, creştinii şi evreii din #Palestina îşi aleg ei înşişi propriul guvern şi îi alungă pe străini şi criminali precum [premierul israelian Benjamin] Netanyahu”, a mai scris liderul suprem iranian.

Ali Khamenei are programat vineri un discurs de comemorare a zilei al-Quds, eveniment anual organizat în ultima vineri din postul Ramadanului, iniţiat de Iran în 1979 în semn de sprijin faţă de palestinieni şi de opoziţie faţă de Israel. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *