ISLAM și PEDOFILIE: Creștină de 13 ani, obligată să se căsătorească cu un musulman de 44 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

ISLAM și PEDOFILIE: Creștină de 13 ani, obligată să se căsătorească cu un musulman de 44

Asculta informatia

O fată creștină de 13 ani, din Pakistan, care a fost răpită, forțată să se convertească la islam și să se căsătorească cu un musulman, a fost salvată, au anunțat autoritățile.

Fata a fost salvată la aproape o lună după ce părinții ei au reclamat că a fost răpită de Ali Azhar, în vârstă de 44 de ani.  Autoritățile, însă, nu au acționat mai devreme, pentru că aveau o declarație a fetei prin care aceasta susținea că are 18 ani și că se căsătorise din propria sa voință, relatează BBC News.

Dar presiunea făcută de organizații și opinia publică a determinat autoritățile să acționeze.

Liderii Bisericii Catolice din Pakistan și grupurile pentru apărarea drepturilor omului au cerut revizuirea unei hotărâri judecătorești care aproba căsătoria, argumentând că fata a fost forțată să scrie declarația prin care spunea că are 18 ani și că s-a căsătorit pentru că așa a dorit. În plus, oamenii au ieșit în stradă în capitala Pakistanului, Karachi, și au protestat.

Fata a fost luată din locuința soțului și acum se află sub protecția autorităților, până la un proces care va avea loc pe data de 5 noiembrie. Presupusul răpitor a fost arestat în cursul nopții și urmează să fie prezentat unei instanțe

Potrivit unui raport recent al ONU, căsătoriile în care cel puțin unul din parteneri este minor sau copil sunt obișnuite în toată Asia de Sud. În Pakistan, aproape 25% dintre femeile care au acum 20 de ani s-au căsătorit înainte de a împlini 18 ani.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close