Islamicii din Somalia au executat în public un creștin – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Persecutii

Islamicii din Somalia au executat în public un creștin

Asculta informatia

Extremiștii islamici din grupul ”Al-Shabab” din Somalia au executat în public, la începutul lunii iunie, un tânăr pentru că a devenit creștin, ne relatează ASSIST Ministries.

Insurgenții din cartierul Jamaame, sudul Somaliei, au urmărit pe Hassan Hurshe, în vârstă de 28 de ani, de la sosirea sa din Kenya din 2010 și au constatat că el a devenise creștin în timp ce locuia în Kenya.

În data de 7 iunie Hursh a fost condus la un loc aglomerat  din orașul Jilib și a fost împușcat în cap, a spus un martor ocular. Hursh a venit în orașul Jilib în 2010 pentru a-și vizita rudele sale și a rămas aici pentru a deschide un mic magazin alimentar. El a devenit un creștin în anul 2006. După cele întâmplate, părinții, soția și copilul său au fugit din oraș.

Religia de stat în Somalia este islamul. 99% din populație sunt musulmani suniți. Conform legilor din țară trecerea la altă religie se pedepsește cu moartea. În studiul organizației internaționale Open Doors, Lista de supraveghere pentru 2013, Somalia se clasează pe locul 5 în lista țărilor care persecută creștinii.

Sursa: Stiri Crestine.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 62

Close