Peste 100 de persoane ucise într-o zi:Islamiştii Boko Haram duc un război împotriva nigerienilor creştini

Asculta informatia

Zeci de locuitori din nord-estul Nigeriei au fost ucişi în urma a două atacuri separate de către membrii grupului terorist Boko Haram, potrivit declaraţiilor martorilor şi ale autorităţilor. Islamiştii s-au deghizat în poliţişti şi au masacrat în special bărbaţii nigerieni.

Grupuri de insurgenţi islamişti, îmbrăcaţi în uniformele militarilor, au năvălit peste locuitorii satului creştin Izghe, din statul nigerian Borno (nord-estul ţării), sâmbătă noaptea, deschizând focul asupra locutorilor luaţi prin surprindere. Teroriştii au i-au atacat în special pe bărbaţi, intrând din casă în casă, împuşcându-i pe loc atunci când îi descopereau, notează CNN.

În urma atacului din Izghe au murit cel puţin 106 oameni. Restul localnicilor au fost nevoiţi să se refugieze în statele din apropiere sau chiar în statul vecin Adamawa.

Agresorii nu au plecat înainte de a jefui satul, luând cu ei bunuri şi mâncare, şi s-au îndepărtat cu mai multe camioane şi motociclete.

„Suspectăm că atacatorii erau membrii grupării Boko Haram. Aceştia au preluat controlul satului”, a declarat Maina Ularamu,preşedintele guvernului local.

Cel de-al doilea atac, petrecut la sfârşitul aceleiaşi zi, a avut loc în satul Doron Baga. „Au deschis focul din toate direcţiile, forţând sătenii să sară în lac (Lacul Chad) pentru a se salva, însă mulţi s-au înecat, iar alţii au fost împuşcaţi”, a declarat Babagana Gwoni, un supravieţuitor al atacului.

În cele din urmă, teroriştii au dat foc caselor înainte de a pleca.
Potrivit autorităţilor locale, cele două sate se încriu într-o suprafaţă ce intra sub jurisdicţia unui bloc de ţări vecine, înfiinţat în 1998 cu scopul de a combate proliferarea armelor.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *