Quantcast
Islamul cucereşte Europa – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Islamul cucereşte Europa

Franţa va deveni republică islamică în cel mult patru decenii, avertizează un cardinal

Un cardinal a provocat rumoare la Vatican după ce a avertizat deschis asupra pericolului islamizării Europei. Peter Turkson, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, un cardinal originar din Ghana, dar stabilit la Vatican, a prezentat un filmuleţ de şapte minute în timpul ultimei reuniuni a episcopilor catolici, material care face diferite predicţii despre viitoarea configuraţie religioasă a Europei.


Clipul sugestiv intitulat „Demografia Musulmană” nu îi aparţine lui Turkson, ci a fost preluat de cardinal de pe YouTube unde a făcut, din 2009 când a fost încărcat de un anonim, peste 13 milioane de vizualizări. Filmuleţul prezentat celor 262 de catolici reuniţi recent la Vatican avertizează că Islamul este în continuă expansiune în Europa. Astfel, în doar 39 de ani, Franţa va deveni o republică islamică pentru că femeile musulmane de aici nasc de cel puţin patru ori mai mulţi copii decât cele creştine, potrivit clipului controversat.

Mulţi prelaţi de la Vatican au privit cu suspiciune concluziile filmuleţului prezentat de Turkson, respingând statisticile sale. O parte dintre cei care s-au declarat revoltaţi de clip au avertizat că vor veni cu propriile cifre care să le contrazică pe cele alarmiste prezentate de cardinal. Dar unii dintre episcopi au recunoscut că materialul video a provocat cea mai animată dezbatere din timpul reuniunii de trei săptămâni dedicată tocmai eforturilor de consolidare a catolicismului acolo unde pierde teren. „Islamul a fost cuvântul pe buzele tuturor” a declarat unul din înalţii prelaţi.

Tot mai mulţi

Potrivit unui studiu efectuat de Institutul Pew, în 2010 existau în lume circa 2,8 miliarde de creştini, jumătate dintre aceştia catolici, în timp ce musulmanii numărau 1,6 miliarde. Numărul acestora din urmă va creşte însă cu 35 la sută, la 2,2 miliarde, până în 2030, conform aceluiaşi studiu realizat de institutul american.

Galerie video:


Despre

Leave a Reply