Quantcast
Islamul, o ameninţare pentru identitatea naţională franceză – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Islamul, o ameninţare pentru identitatea naţională franceză

Rolul islamului în Franţa a ajuns din nou sub lupă joi, după ce cotidianul Le Figaroa publicat rezultatele unui sondaj de opinie realizat între cetăţenii francezi, care au declarat, în proporţie de 43%, că islamul este o ameninţare la adresa identităţii naţionale.

islamul_o_ameninare_pentru_identitatea_naional_francez (Foto: theblaze.com)Astfel, şase din zece francezi cred că influenţa islamului în Franţa este „prea mare”, relevând o percepţie negativă tot mai puternică a religiei în rândul cetăţenilor francezi. În schimb, doar 17% dintre respondenţi sunt de părere că islamul a îmbogăţit cultura franceză.

Locul islamului în societatea franceză este un subiect de dezbatare publică de mult timp. Franţa este ţara europeană ce găzduieşte cea mai mare comunitate de credincioşi musulmani, adică aproximativ 6.000.000, informează France 24.

Cu toate acestea, în 2011 guvernul francez din timpul administraţiei Sarkozy a interzis prin lege purtarea vălului islamic în public, provocând un val de reacţii negative în ţară şi în afara graniţelor.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply