Quantcast
Israel acuză ONU pentru „ignorarea” celor 1.000 de rachete – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israel acuză ONU pentru „ignorarea” celor 1.000 de rachete

Ministerul de Externe al Israelului i-a adresat cuvinte dure lui Tor Wennesland, coordonatorul special al Organizației Națiunilor Unite pentru Procesul de Pace din Orientul Mijlociu și l-a acuzat că a ignorat cele 1000 de rachete lansate de către Hamas și Jihadul Islamic, care au vizat orașe israeliene.

Wennesland a chemat la o încetare imediată a focului, avertizând că situația se îndreaptă spre un război pe scară largă.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atacurile cu rachete asupra Israelului dinspre Fâșia Gaza în cei mai fermi termeni posibili. Israelul are dreptul să se apere împotriva agresiunii Hamas.

Datorită numărului mare de rachete lansate către Israel, sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome nu a reușit să întercepteze toate rachetele, câteva clădiri civile fiind lovite. Au fost ucise 6 persoane, multe alte zeci rănite și pagube materiale.

În consecință, forțele aeriene israeliene au primit undă verde pentru a lărgi amploarea operațiunilor pe teritoriul controlat de Hamas, vizând exclusiv ținte militare.

Știre prezentată în cadrul ediției din 13 mai 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply