Quantcast
ISRAEL: Armata a testat cu succes un nou sistem de rachete – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ISRAEL: Armata a testat cu succes un nou sistem de rachete

Armata israeliană a anunţat, marţi după-amiază, că a testat cu succes un sistem de rachete cu raza de acţiune de 400 de kilometri, informează site-ul Ynetnews.com, via mediafax.ro

Sistemul de rachete cvasibalistice LORA, dezvoltat de compania Israel Aerospace Industries, a fost testat luna trecută de pe o navă militară, în Marea Mediterană.

Citește și: China închide 48 de biserici creștine în 2 săptămâni

Sistemul de rachete, care poate fi utilizat şi pentru atacuri sol-sol, lansează în acelaşi timp patru proiectile care pot atinge ţinte aflate la distanţa de 400 de kilometri.

„Am testat cu succes sistemul de rachete LORA în două scenarii: raze de acţiune de 90 de kilometri şi de 400 de kilometri. În ambele scenarii, ţintele au fost atinse cu o marjă de eroare de cel mult zece metri”, anunţă compania Israel Aerospace Industries.

Testele balistice au fost efectuate în contextul tensiunilor cu Iranul. Israelul atacă frecvent poziţii militare din Siria, vizând poziţii militare iraniene ori transporturi de armament destinate mişcării şiite Hezbollah. De asemenea, Guvernul Israelului monitorizează atent criza politică şi economică din Liban şi activităţile mişcării Hezbollah în sudul Libanului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply