Quantcast
ISRAEL: Autoritățile vor permite ceremoniile legate de Paște – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ISRAEL: Autoritățile vor permite ceremoniile legate de Paște

Asculta informatia

Autoritățile israeliene vor permite ca ceremoniile obișnuite legate de Paște să se desfășoare în Ierusalim, dar cu restricțiile puse în aplicare pentru combaterea pandemiei coronavirusului, a declarat luni o sursă a Ministerului Afacerilor Externe pentru The Jerusalem Post.

Diferitele biserici din Ierusalim au ceremonii și slujbe speciale de rugăciune pe tot parcursul Săptămânii Sfinte, care pentru catolici începe la 5 aprilie a acestui an, iar pentru bisericile ortodoxe, armene, copte, siriene copte și etiopiene, pe 12 aprilie.

Citeste si: Coronavirusul se intensifică, la fel și desfrâul

În mod normal, bisericile sunt aglomerate în Vinerea Mare și pentru slujba Sfintei Lumini și vor trebui să respecte restricții conforme situației de pandemie.

Una dintre cele mai complexe ceremonii din Săptămâna Mare este Sfânta Lumină, care va avea loc în noaptea de 18 aprilie a acestui an.

Creștinii ortodocși consideră aceasta o minune care se întâmplă cu o zi înainte de Paști în fiecare an. Cea mai veche datare a slujbei este pentru anul 967, secole la rând fiind făcută fără întrerupere.

Înainte de a se îndrepta către mormântul lui Iisus în Biserica Sfântului Mormânt, Patriarhul Ierusalimului este verificat să nu aibă surse de foc și intră singur în mormânt. Lumina este primită apoi de oameni adunați la biserică.

Lumina este trimisă în candele speciale spre aeroportul Ben-Gurion și distribuite creștinilor ortodocși din Grecia, Rusia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Georgia, România și alte țări.

În contextul pandemiei nu se știe exactă cum va avea loc ceremonia a spus sursa din Ministerul Afacerilor Externe. Ministerul Sănătății ar putea pune mai multe restricții. În acest moment există culoare de zbor pentru avioanele ce vor duce Lumina în Rusia, Ucraina și Grecia.

În Biserica Sfântului Mormânt vor avea acces între 10 și 15 reprezentanți ai diferitelor biserici ortodoxe răsăritene. Delegațiile religioase din unele țări nu vor debarca din avioane pentru a evita protocolul de carantină și vor primi focul adus de coloana oficială la aeroport.

Citeste si: CORONAVIRUS: China mincinoasa sau americanii au inventat o teorie a conspirației?: Cifrele reale ale deceselor provocate de molimă

La procesiunea bisericii catolice din Duminica Floriilor, de la Muntele Măslinilor la Biserica Sfântului Mormânt, participau în alți ani 25.000 de persoane. Anul acesta nu se va putea ține decât cu reprezentanți.

Nici creștinii egipteni nu vor putea să vină în pelerinaj, nu mai există zboruri care pleacă din Egipt.

Sursa Ministerului Afacerilor Externe a declarat că a existat înțelegere din partea bisericii dar a susținut dreptul de a sărbători Paștele.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply