Quantcast
ISRAEL: Benjamin Netanyahu doreste amânarea începerii procesului său – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ISRAEL: Benjamin Netanyahu doreste amânarea începerii procesului său

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, aflat în pline negocieri pentru formarea unui nou guvern, a cerut luni amânarea procesului în care este inculpat pentru corupţie, motivând că nu a avut acces la o serie de documente din dosar, transmite AFP, via agerpres.

Avocaţii lui Netanyahu au trimis o scrisoare tribunalului din Ierusalim pentru a cere o amânare de 45 de zile a procesului, care urmează să înceapă la data de 17 martie.

Citeste si: ISRAEL: Oamenii de știință din spun că în câteva săptămâni vom avea un vaccin pentru coronavirus

‘În momentul depunerii acestei solicitări, încă nu am primit toate piesele de la dosar strânse în timpul anchetei’, afirmă avocaţii în scrisoarea consultată de AFP.

Benjamin Netanyahu, singurul şef de guvern din istoria Israelului inculpat în timpul mandatului, urmează să fie judecat pentru fraudă, abuz de încredere şi mită în trei dosare distincte.

În Israel, legea interzice unei persoane inculpate să rămână într-un post de ministru, o prevedere ce nu se aplică şefului guvernului, însă acesta nu beneficiază de imunitate în faţa justiţiei.

Netanyahu se declară nevinovat şi victima unei ‘vânători de vrăjitoare’ din partea parchetului şi a presei.

Citeşte şi: Israelul dezvoltă un sistem avansat de laser împotriva atacurilor cu drone autonome

Data prevăzută pentru începerea procesului, 17 martie, coincide cu termenul limită la care preşedintele israelian Reuven Rivlin trebuie să desemneze persoana însărcinată cu formarea guvernului.

Netanyahu şi principalul său rival, centristul Benny Gantz, poartă în prezent negocieri separate pentru a ralia deputaţi la blocurile lor, după ce, în urma alegerilor legislative de la 2 martie, niciunul dintre ei nu a reuşit să obţină sprijinul a 61 de parlamentari din totalul celor 120 din Knesset.

Deputaţi din opoziţie şi-au anunţat intenţia de a propune un proiect de lege care ar împiedica o persoană inculpată să formeze un guvern.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply