Quantcast
ISRAEL: Cel mai grav incendiu din ultimii zeci de ani ameninţă Ierusalimul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ISRAEL: Cel mai grav incendiu din ultimii zeci de ani ameninţă Ierusalimul

Un incendiu de vegetaţie care a izbucnit duminică la vest de oraşul Ierusalim ardea în continuare luni dimineaţă, informează DPA, via agerpres.

Incendiul, care a devastat pădurile care înconjoară Ierusalimul, este cel mai grav din ultimele decenii, potrivit agenţiei de presă israeliene TPS.

Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, şi-a exprimat speranţa ca incendiul să poată fi ţinut sub control pe parcursul zilei de luni.

De la primele ore ale zilei, opt aeronave de combatere a incendiilor, nevoite să rămână la sol pe timpul nopţii, au reluat luni lupta cu flăcările.

Deşi pompierii încearcă să stingă incendiul de circa 19 ore, cel puţin 1.700 de hectare au ars până luni dimineaţă, potrivit unui purtător de cuvânt.

Potrivit lui Bennett, mai multe locuinţe din localităţi diferite au fost de asemenea cuprinse de flăcări.

Potrivit unei relatări a Army Radio, poliţia presupune că incendiul a fost provocat de mâna omului, fără să fie neapărat premeditat, ci posibil din neglijenţă.

Potrivit poliţiei, mii de familii din mai multe oraşe au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele şi să se adăpostească.

În timp ce serviciile de urgenţă au permis revenirea rezidenţilor în două dintre localităţile afectate după ce pericolul a luat sfârşit, rezidenţii a trei localităţi nu au primit permisiunea de a se întoarce luni dimineaţă. Armata a oferit elicoptere pentru a sprijini eforturile de evacuare.

Ministerele mediului şi cel al sănătăţii au avertizat în legătură cu ”niveluri foarte ridicate de poluare atmosferică” în mai multe zone din apropiere de Ierusalim. Copiii şi femeile însărcinate au fost sfătuiţi să nu iasă din locuinţe pe cât posibil. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply