Quantcast
ISRAEL: Fostul premier susține că războiul trebuie să continue până când Hamas va fi distrus – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ISRAEL: Fostul premier susține că războiul trebuie să continue până când Hamas va fi distrus

Fostul premier al Israelului, Ehud Olmert, susține că războiul trebuie să continue până când Hamas va fi distrus, dar Israelul va trebui să anunțe imediat că este pregătit să deschidă negocieri cu ANP pentru o soluție cu două state.

În timp ce Israelul își intensifică ofensiva la sol în Fâșia Gaza, pe fondul preocupărilor umanitare grave, „Euronews” i-a lua un interviu fostului prim-ministru Ehud Olmert, care afirmă că războiul trebuie să continue, până când Israelul își va atinge obiectivul: sfârșitul Hamas.

„Fiecare cetățean, fiecare băiețel, fiecare fetiță uciși, este îngrozitor. Așa că nu vreau să discut despre cifre. Statele Unite și Marea Britanie, de exemplu, și-au instruit ambasadorii la ONU să voteze împotriva încetării focului. Cu alte cuvinte, când au susținut continuarea operațiunilor militare israeliene, la ce se așteptau? Să nu existe victime?”.

Și, apoi, Olmert adaugă: „Nu am ajuns încă în centrul acestei operațiuni. Khan Younis, care este situat în partea de sud a Fâșiei Gaza, este adevăratul sediu al Hamas. Ei au conducerea, se ascund, au buncărele, au sediile de comandă, au rampele de lansare”.

Reporter: Ar trebui să existe o investigație pentru a afla de ce IDF nu a sosit la timp? Dacă vorbești cu multe familii, sunt cu adevărat confuze de ce au fost lăsate singure în kibuț atât de mult timp.

Ehud Olmert: Va trebui să facem o investigație foarte amănunțită. Un lucru pe care îl știu în profunzime este că cei responsabili, în fața potențialului unui astfel de atac, se vor fi gândit: „Dar acești arabi inferiori, ce știu ei? Ce pot face ei? Vor fi la înălțimea noastră? Noi israelienii, națiunea startup-urilor, cu sofisticarea noastră, inteligența noastră, curajul nostru?”. În schimb, ei ne demonstrează că sunt la înălțimea noastră. Sunt pur și simplu brutali. Va trebui să îi distrugem.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

Despre Info Crestin News

Leave a Reply