Quantcast
ISRAEL: Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ISRAEL: Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 13.50 în Biserica Sfântului Mormântt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România transmite,news.ro

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Citeste si: Bill Gates şi Microsoft se prezintă public ca slujitori ai lui Satan

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie, spre seară şi va fi distribuită, ca de obicei, delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni. Aceştia vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respecta distanţa socială de 2 metri, subliniază Cancelaria Sfântului Sinod.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de parohie, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare.

Citeste si: OMS responsabila de PANDEMIE: Organizația ştia că virusul este contagios

Tradiţia aducerii Luminii Sfinte de o delegaţie a Patriarhiei Române direct din Ierusalim şi distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga ţară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply