Quantcast
ISRAEL: O comoară antică a fost găsită de câțiva adolescenți – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ISRAEL: O comoară antică a fost găsită de câțiva adolescenți

Adolescenții israelieni care ajutau la lucrări într-un sit arheologic au făcut o descoperire rară. Voluntarii au dat peste o grămadă de monede de aur, vechi de peste 1 000 de ani. Corespondenta CBN, Julie Stahl, vine cu amănunte.

Citeste si: Violul în grup care a șocat Israelul, la ora judecății: 11 suspecți au fost inculpați!

Monedele de aur de 24 carate datează din perioada califatului islamic ce se întindea din Persia până în nordul Africii. Comoara a fost descoperită de doi adolescenți israelieni în timpul săpăturilor dintr-un sit arheologic aflat undeva în centrul Israelului. Astăzi au venit la muncă, au început săpăturile și au observat ceva strălucitor în pământ. Continuând să sape, au văzut că era un vas cu monede de aur.

Tinerii activau în timpul vacanței de vară înainte de a începe armata. Oz Cohen este unul dintre ei. A fost nemaipomenit. În timp ce săpam, am dat peste ceva ca niște frunze subțiri. Când m-am uitat mai bine, am văzut că erau monede de aur. Am fost foarte entuziasmat că am găsit o asemenea comoară antică specială. Arheologul Galit Tal spune că rar se găsește aur. Nu găsim multe obiecte de aur în timpul săpăturilor și nici monede individuale, decât în vase, fiindcă aurul, fiind valoros, oamenii voiau să îl țină aproape. Vasul conținea 425 de monede.

Este evident că a fost îngropat de cineva care se grăbea să plece. L-a acoperit intenționând să se reîntoarcă, ceea ce, după cum vedeți, nu s-a mai întâmplat. Această zonă pare să fi fost o zonă industrială care conținea și teascuri de vin și ateliere de olărit. Avem o idee mai detaliată despre comerțul internațional din acea perioadă din zonă, care era în floare, spre deosebire de comerțul din Europa, unde folosirea aurului era tot mai rară. Din examinările inițiale, experții spun că monedele datează din secolul al IX-lea î.H. Comoara cântărește aproape 1 kg, ceea ce ar fi însemnat o avere pe atunci.

Este dificil să spunem ce se putea cumpăra cu monedele, dar cu o monedă se putea cumpăra de exemplu un animal mare, o vacă sau un cal. O asemenea sumă posibil să fi fost de ajuns pentru a cumpăra o casă boierească la acea vreme. Julie Stahl, Știrile CBN, Ierusalim.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 343, în septembrie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp

Despre Info Crestin News

Leave a Reply