Quantcast
Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

Spitalul Ichilov din Israel a început să permită rudelor care poartă echipament de protecţie să-şi ia rămas bun de la cei dragi aflaţi pe moarte din cauza noului coronavirus şi cere celorlalte spitale să-i urmeze exemplul, informează DPA, via agerpres.

„Cazurile pacienţilor care mor singuri sunt şocante pentru mine ca om şi ca manager”, a declarat directorul general al spitalului din Tel Aviv, Roni Gamzu, într-o declaraţie publicată duminică.

Citește și: Premierul bulgar: ”Nu pot închide bisericile! Eu sunt om credincios. De la această criză numai Dumnezeu ne poate scăpa!”

Sistemele de sănătate erau prea inflexibile şi aşa că „noi, la Ichilov, am formulat reguli , aplicabile imediat, care vor permite membrilor familiei, care poartă echipament de protecţie complet furnizat de spital, să-şi ia rămas bun de la cei dragi”, a spus managerul.

„Aceasta este datoria noastră morală ca personal medical şi ca fiinţe umane”, a spus el. „Cred că restul lumii va urma exemplul nostru, aşa cum ar trebui”.

Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv (Ichilov) a spus că este „primul spital din lume care permite familiilor pacienţilor cu coronavirus să-şi ia personal rămas bun de la persoanele dragi aflate pe moarte”.

Peste 8.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus, în Israel, 127 fiind în stare gravă, dintre care 106 sunt ventilate. Patruzeci şi şase au a murit, în timp ce 477 s-au vindecat şi au fost externate.

Citește și: CHINA interzice predicarea online și ordonă ca adunările de casă să fie eradicate imediat

Alte spitale din Israel au început să caute modalităţi creative pentru a permite rudelor să-şi ia rămas bun de la bolnavii cu coronavirus aflaţi pe moarte.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply