ISRAEL: Persoanele in varsta scoase din spitale pentru a face loc bolnavilor infectati de COVID-19 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

ISRAEL: Persoanele in varsta scoase din spitale pentru a face loc bolnavilor infectati de COVID-19

Asculta informatia

Ministerul Sănătăţii din Israel a decis să evacueze persoanele în vârstă din spitale pentru a face loc pacienţilor cu COVID-19, o hotărâre respinsă duminică de preşedintele Reuven Rivlin, care a cerut ca vârstnicii „să nu fie abandonaţi în acest moment dificil”, relatează EFE, via agerpres.

„Vârstnicii noştri, inclusiv cei care sunt într-o stare fragilă de sănătate, au fost aici şi ne-au ajutat mult timp. Între ei se află cei care au construit această ţară, supravieţuitori ai cenuşii Holocaustului, carne din carnea noastră”, a atras atenţia Rivlin, care a avertizat că mutarea ar putea presupune „o perturbare gravă şi intolerabilă” pentru vârstnici.

Citeste si: ISRAEL: Medicii arabi şi evrei lucrează împreună în lupta contra coronavirusului

Rivlin, în vârstă de 80 de ani, şi-a transmis opoziţia ministrului sănătăţii, Yacov Litzman, în vârstă de 71 de ani, şi biroului primului ministru Benjamin Netanyahu. Preşedintele israelian – care în mod normal nu se amestecă în dezbateri politice şi nici nu îşi exprimă opinia faţă de acte normative sau decizii guvernamentale – le-a cerut autorităţilor să-şi reconsidere decizia şi, în caz că insistă totuşi să o impună, să amâne punerea ei în aplicare. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close