Israel ridică restricţiile pentru Fâşia Gaza

Asculta informatia

Israel a anulat marţi măsurile restrictive pentru Fâşia Gaza impuse după atacurile cu rachetă către Statul evreu din enclava palestiniană, scrie AFP, titreaza news.ro .

„Dat fiind calmul relativ din jurul Gaza în aceste ultime zile şi a încetării lansărilor de explozibili, s-a luat hotărârea (…) de a restabili măsurile civile care au fost întrerupte weekend-ul trecut”, a anunţat Cogat, organismul care face parte din ministerul israelian al Apărării care se ocupă de activităţile civile din Teritoriile palestiniene.

Citește și: Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

„Atât timp cât calmul va fi menţinut, Israel va extinde zona de pescuit la 15 mile marine mâine şi va oferi 2.000 de noi permise (de a intra în Israel) pentru locuitorii din Gaza”, detaliază comunicatul.

Armata israeliană a bombardat în noaptea de sâmbătă spre duminică ţinte ale mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, acestea fiind represalii la noile atacuri cu rachetă din enclava palestiniană către Israel.

Hamas controlează Gaza din 2007 şi Israelul consideră că mişcarea islamistă este responsabilă de toate atacurile cu rachetă provenite din enclavă, unde Statul evreu vizează şi alte mişcări armate palestiniene.

Atacurile cu rachete şi mortriere din Fâşia Gaza către Israel s-au intensificat de la prezentarea proiectului american pentru Orientul Mijlociu în 28 ianuarie, salutat de Israel dar respins de israelieni.

Planul prevede ca Ierusalimul să devină capitala Statului Israel, anexarea coloniilor evreieşti în Cisiordania ocupată şi crearea unui Stat palestinian demilitarizat din ceea ce va rămâne din Cisiordania şi din Fâşia Gaza.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *