Israelienii au vaccinat deja câteva zeci de copii, deși producătorii de vaccinuri nu au dat încă aprobare de utilizare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Israelienii au vaccinat deja câteva zeci de copii, deși producătorii de vaccinuri nu au dat încă aprobare de utilizare

Asculta informatia

Israelul a permis utilizarea vaccinului anti-Covid doar în cazul celor cu vârsta peste 16 ani, dar informațiile care au ajuns în presa israeliană arată că Ministerul Sănătății a permis ca aproximativ 100 de copii să fie inoculați. Toți s-au simțit bine după vaccin și nu au prezentat efecte secundare. Producătorii de vaccinuri nu au dat încă aprobare oficială pentru vaccinarea copiilor.

Toți cei implicați prezentau risc ridicat de îmbolnavire, din cauza condițiilor preexistente, sau puteau infecta rude care aveau comorbidități – părinți care sufereau de deficit imunitar sever, diabet, afecțiuni respiratorii, obezitate sau cancer.

„Scopul nostru este să-i vaccinăm în continuare pe cei de 16 ani și peste, iar când va fi momentul să-i includem și pe cei sub 16 ani în campanie – pentru a acoperi o proporție cât mai mare din populație și pentru a ne întoarce cât mai repede la o viață normală”, spune directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy.

Potrivit unui sondaj realizat recent în Israel, doar 41% dintre părinții care au copii sub 16 ani ar fi de acord ca cei mici să primească vaccinul.

Sursa: www.smartradio.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close