Quantcast
Israelienii care poartă barbă din motive religioase vor avea măști speciale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelienii care poartă barbă din motive religioase vor avea măști speciale

Israelienii care poartă barbă din motive religioase vor dispune de acum înainte de opţiunea utilizării unor măşti sanitare realizate pe comandă, pentru a se proteja astfel de noul coronavirus în loc să fie nevoiţi să renunţe la bărbi.

Anunțul a fost făcut luni de un oficial guvernamental, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

Ca parte a măsurilor adoptate pentru a combate pandemia de coronavirus, autorităţile israeliene au cerut rezidenţilor, săptămâna trecută, să îşi acopere gurile şi nasurile atunci când se află în spaţii publice.

Citestes si: CORONAVIRUS: Bill Gates si dorinta lui de a vaccina intrega lume

Mulţi dintre credincioşii evrei şi musulmani din Israel, dar şi anumiţi preoţi creştini, poartă barbă pentru a-şi exprima astfel credinţa în Dumnezeu, iar această chestiune a ridicat întrebări în rândul societăţii israeliene legate de felul în care părul facial ar trebui să fie întreţinut în timpul pandemiei.

Itamar Grotto, adjunctul directorului general de la Ministerul Sănătăţii, a spus că măştile sanitare vor fi adaptate pentru a se potrivi cu aspectul facial al acestor persoane.

“Am creat o certificare industrială pentru măşti, ceea ce înseamnă că peste câteva zile vor apărea pe piaţă măşti sanitare cu mărimi diferite”, a declarat el pentru Army Radio. “Aşadar, cei care poartă barbă vor putea să folosească măştile care li se potrivesc”, a adăugat oficialul israelian.

Un purtător de cuvânt al rabinului-şef din Israel a declarat că liderul religios are în vedere posibilitatea emiterii unui decret care să permită evreilor credincioşi să îşi radă bărbile, dacă Ministerul Sănătăţii va considera necesar acest lucru.

Citeste si: Donald Trump îi avertizează pe americani: ‘Vor fi mulți morţi!’

Itamar Grotto a spus că obţinerea unei dispense din partea şefului rabinilor care să vizeze îndepărtarea părului facial “nu se află în acest moment pe agenda de lucru” a Ministerului Sănătăţii.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply