Israelienii renunţă la măşti din cauza căldurii

Asculta informatia

Israelul a suspendat temporar marţi cerinţa de a purta măşti în public, ca răspuns la un val de căldură ce a cuprins ţara, informează agerpres.

Cerinţa de a purta măşti va fi relaxată până cel puţin vineri, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: EUROPA: Implantul de MICRO-CIP, următoarea provocare

Elevii nu mai sunt obligaţi să poarte măştile în timp ce se află la şcoală, iar cerinţa a fost de asemenea suspendată în clădirile care nu au aer condiţionat, a precizat ministerul.

Cu toate acestea, acoperirea feţei cu măşti trebuie să continue în locurile unde oamenii se adună.

Anunţând decizia, ministrul sănătăţii Yuli Edelstein a subliniat că, deşi măsurile de protecţie împotriva coronavirusului trebuie luate în serios, „valul de căldură poate fi el însuşi periculos”.

Măsura a fost luată în consultare cu cadrele medicale, a adăugat el.

Serviciul meteorologic israelian a emis avertizări de caniculă pentru mai multe regiuni pentru restul săptămânii, în timp ce se aşteaptă ca temperatura să urce la 40 de grade Celsius până vineri.

Citeşte şi: COVID-19 si reprogramarea Planetei: Adevăratul scenariu în cinci etape ale crizelor globale generate de PLANdemie

Israelienii aşteaptă cu nerăbdare unele măsuri de relaxare miercuri, când urmează să se redeschidă 136 de plaje, în conformitate cu norme stricte de igienă.

Israelul a confirmat până acum 16.650 de cazuri de coronavirus şi 277 de decese legate de virus, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *