Quantcast
Israelul a aprobat o lege prin care facilitează convertirea la iudaism – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul a aprobat o lege prin care facilitează convertirea la iudaism

Guvernul israelian a aprobat duminică o lege prin care facilitează convertirea la iudaism, ce ar putea permite ca sute de mii de imigranţi să fie recunoscuţi ca evrei.


Noul text prevede ca marele rabin din fiecare oraş israelian să poată poate institui şi conduce o curte care să se ocupe de convertiri potrivit criteriilor stabilite de Marele Rabinat al Israelului.

Miniştrii israelieni au ajuns la un acord asupra acestei propuneri legislative iniţiată de deputatul Elazar Stern din cadrul formaţiunii de centru Hatnuah, condusă de ministrul Justiţiei, Tzipi Livni, care ar urma să crească în mod considerabil numărul instanţelor pentru analizarea cererilor de convertire.

În momentul de faţă, doar patru tribunale care aparţin de rabinatul ortodox sunt recunoscute de stat. Aceste tribunale sunt vizate de critici din cauza practicilor stricte şi descurajatoare în materie de convertiri.

Ministrul Tzipi Livni a dat asigurări că noua lege este “o veste excelentă pentru sute de mii de cetăţeni care trăiesc printre noi şi au fost încurajaţi să emigreze în cadrul Legii Întoarcerii, dar care până acum erau consideraţi cetăţeni de rangul doi”.

Aproximativ 364.000 de israelieni sunt declaraţi în prezent “fără religie”, majoritatea fiind imigranţi din fosta URSS care nu sunt consideraţi evrei potrivit “halakha”, stricta tradiţie religioasă evreiască, cu toate că majoritatea au ascendenţă iudaică.

Marele Rabinat, dominat de ultraortodocşi, urmează să se reunească pentru a lua o decizie cu privire la această lege, potrivit unui purtător de cuvânt.

Preşedintele Agenţiei pentru imigraţie, Natan Sharansky, a apreciat că legea este “crucială pentru asimilarea şi integrarea a numeroşi imigranţi israelieni”.

Sursa: www.mediafax.ro

Despre

Leave a Reply