Quantcast
Israelul a atacat o navă militară iraniană în Marea Roșie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul a atacat o navă militară iraniană în Marea Roșie

Comandouri israeliene au pus mine magnetice de război pe corpul unei nave iraniene care naviga prin Marea Roșie marți seară, iar explozia a deteriorat nava, conform agenției de știri Tasnim.

Nava se numește Saviz, este înregistrată ca fiind o navă civilă, dar este deținută și condusă de Gardienii Revoluției Iraniene. Ea a patrulat în Marea Roșie în ultimii ani, fiind trimisă să escorteze nave comerciale, ceea ce atestă faptul că era echipată militar. Nu este clară încă amploarea exactă a pagubelor sau numărul de victime.

Iranul a confirmat oficial atacul miercuri și a declarat că va lansa o anchetă asupra incidentului. Israelul nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest incident.

O sursă americană a declarat miercuri seara pentru New York Times că Israelul ar fi informat SUA că se află în spatele atacului asupra navei iraniene în largul coastei Eritreii. Potrivit aceleiași surse, Israelul a efectuat atacul ca măsură de represalii, în urma atacurilor iraniene anterioare asupra navelor comerciale israeliene.

Prezența îndelungată a navei în regiune, criticată în repetate rânduri și de Arabia Saudită, a venit în timp ce experții Organizației Națiunilor Unite spun că Iranul a oferit arme și sprijin rebelilor houthi din Yemen.

Sursă: TPS via alfaomega.tv

Despre Info Crestin News

Leave a Reply