Quantcast
Israelul a bombardat ținte din apropierea Damascului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul a bombardat ținte din apropierea Damascului

Mai multe rachete au lovit duminică noapte ţinte din apropierea Damascului, informează luni agenţia SANA, preluată de AFP, si agerpres.

Agenţia siriană afirmă, citând o sursă militară, că puţin după miezul nopţii „inamicul israelian a desfăşurat o agresiune cu salve de rachete din Golanul ocupat şi Galileea”. Apărarea antiaeriană a fost activată pentru a contracara atacul şi a reuşit să doboare „cea mai mare parte” din rachete, care vizau ţinte din apropierea capitalei, a a adăugat aceeaşi sursă.

AFP reaminteşte că după 2011, când a început războiul în Siria, Israelul a lovit de sute de ori poziţii ale forţelor guvernamentale siriene şi ale aliaţilor acestora – armata iraniană şi gruparea libaneză Hezbollah.

În ianuarie anul acesta, cel puţin 57 de militari sirieni şi combatanţi susţinători ai regimului de la Damasc au fost ucişi de raiduri aeriene asupra provinciei Deir ez-Zor din estul Siriei; conform organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a fost cel mai sângeros atac israelian de la începutul conflictului. La începutul lui februarie, Siria a acuzat Israelul că a lansat rachete asupra sudului teritoriului sirian.

Israelul reafirmă periodic că nu va permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele iraniene.

Războiul din Siria s-a soldat până acum cu peste 387.000 de morţi şi cu strămutarea a milioane de oameni.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply